Европейският парламент сне имунитета на бившия заместник-председател на институцията Ева Кайли. Това

...
Европейският парламент сне имунитета на бившия заместник-председател на институцията Ева Кайли. Това
Коментари Харесай

ЕП свали имунитета на гръцкия евродепутат Ева Кайли

Европейският парламент сне имунитета на бившия заместник-председател на институцията Ева Кайли. Това прави възможно по-нататъшното следствие на хипотетичното ѝ присъединяване във финансова машинация за 150 000 евро през 2015 година, съобщава „ Ройтерс ”.

Въпросното дело не е обвързвано с корупционния скандал, станал прочут като " Катаргейт ", в който Кайли също е забъркана.

В отчета, който бе подложен на гласоподаване, се показва, че Кайли е упрекната в непозволено консумиране на обществени средства. Съгласно гръцкото законодателство, в случай че бъде приета за отговорна, тя може да получи сред 5 и 15 години затвор. 

Офисът на нейния юрист Спирос Папас не е дал отговор на молбата за коментар, отправена от английската осведомителна организация.

Преди гласуването на Екологичен потенциал бранителят на Кайли заяви пред изданието " Политико ", че ще предприеме съответните правни дейности, в случай че имунитетът на клиентката му бъде снет. Папас дефинира изказванията, че тя може да влезе в затвора като " много преждевременни и неоснователни на този стадий ". 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР